logo boiron

Рамо до рамо с медицинските специалисти

  • doc

    1/3

    от лекарите във Франция ежедневно предписват хомеопатични лекарства¹.

  • sage femme

    78%

    от акушерките във Франция редовно предписват хомеопатични лекарства².

  • père

    58%

    от французите желаят лекарите да предписват по-често хомеопатични лекарства в комбинация с традиционни лекарства³.

(1) Study conducted by IPSOS on behalf of Weleda/Lehning/Boiron among 302 self-employed GPs representative of the population interviewed. Survey conducted from 4 to 13 March 2019.

(2) “Self-employed midwives and homeopathy” study conducted in 2013 by Imago among 212 self-employed midwives.

(3) “French people and homeopathy” computer graphics created by IPSOS, study among 2,000 individuals. October 2018

Да бъдем етични

Отдаваме голямо значение на прозрачността и етиката в отношенията си с всички заинтересовани страни в областта на здравеопазването. За да ограничим риска от измами и корупция, засилихме бдителността си и издадохме препоръки за вътрешен контрол на всички дружества от групата Боарон.

За проучвания и информиране на здравните специалисти спазваме всички разпоредби, съдържащи се в нашите вътрешни процедури, и по-специално тези, отнасящи се до нашата "етична политика и рамка за отношенията между Боарон, здравните специалисти и други участници в областта на здравеопазването", която е в основата на дейността на Боарон и на нейните представители по отношение на промоционалната информация към здравните специалисти.

Прозрачност във взаимоотношенията

Във Франция се съобразяваме със системата за "прозрачност на връзките" и публикуваме информация на уебсайта transparency.sante.gouv.fr относно предимствата, предоставяни на здравните специалисти и други участници в сферата на здравеопазването.

Освен това, в съответствие със Закона Sapin II (Закон за прозрачност, борба с корупцията и модернизиране на икономическия живот), ние въведохме политика на добри практики за борба с корупцията и всички наши служители, навсякъде по света, са обучени и запознати с този вид риск.

doc

Популяризиране на хомеопатията, която обединява професионалистите около здравето на пациентите

Хомеопатията се използва повече от 200 години от лекари и се основава на тяхната медицинска практика и опит. Тази терапия е част от съвременната медицина и може да се предписва от лекари-специалисти и общопрактикуващи лекари, както и да се препоръчва от фармацевти, като по този начин се създават условия за сътрудничество и диалог между всички тях.