logo boiron
laboratoire-francais

По света

Сподели

Семейна и независима компания

Основана през 1932 г. от братята Жан и Анри Боарон, днес Боарон се е превърнала в международна компания, чиито хомеопатични лекарства се предлагат в близо 50 държави.

От самото създаване на компанията ние се стремим да разработваме терапевтични решения, щадящи организма и да защитаваме принципа, че хомеопатията е неразделна част от медицината.

И до днес нашите мениджъри, фармацевти, лекари и екипи, които са част от компанията, са още по-уверени в ползата от хомеопатията за всички, навсякъде по света.

Във Франция, а и в много други държави, лекарите и акушерките предписват хомеопатия, тя се използва и в болниците, а милиони хора приемат ежедневно своята хомеопатична терапия. (1)(2)

Това доверие е плод на повече от 90 години ангажираност и отдаденост. То ни насърчава да продължим нашата мисия, за да осигурим на хомеопатията мястото, което тя заслужава във Франция и по целия свят.

Знаехте ли, че?

Във Франция средно един на всеки трима лекари предписва хомеопатични лекарства всеки ден. (3)

Научете повече за дейността на Боарон във Франция
Christian Boiron

Дейността на Боарон във Франция

"Нашият ангажимент като компания е да гарантираме производството на надеждни и висококачествени хомеопатични лекарства - за нашите пациенти и за 400 000 здравни специалисти по целия свят, които ги прилагат в практиката си.

Нашето призвание е да се грижим за здравето на нашите пациенти и за напредъка на медицината, благодарение на предимствата и качествата на хомеопатията."

Кристиан Боарон

(1) B. Poitevin, WHO Policy and Practice, Integrating homoeopathy in health systems, 1999 http://www.who.int/bulletin/archives/77(2)160.pdf

(2) World Health Report, WHO Global Atlas of Traditional, Complementary and Alternative Medicine, Map Volume, 2005e

(3) Survey conducted by IPSOS on behalf of Weleda/Lehning/Boiron among 302 self-employed general practitioners representative of the population interviewed. Survey conducted from 4 to 13 March 2019. It should be noted that half of the GPs (51%) say they prescribe them at least once a week.