logo boiron
1/2

Шуслерови соли®

През 1873 г. немският хомеопат д-р Вилхелм Хайнрих Шуслер комбинира своето интуитивно вярване в способността на тялото да се самолекува, с наблюдението, че болестите се дължат на минерален дисбаланс. Шуслер прекарва много време, изучавайки връзката между минералния дисбаланс и нарушения метаболизъм. Той вярва, че минералният баланс може да бъде възстановен чрез прием на тъканни соли в био-усвоима форма.

Д-р Шуслер прави много експерименти с тъканните минерални съединения и стига до 12, които се съдържат във всяка клетка, и чийто баланс гарантира клетъчното здраве. Тези тъканни соли са наречени в негова чест Шуслерови соли. Те се приготвят чрез хомеопатично титруване и представляват лесно усвоими комплекси в 6-то или 12-то десетично разреждане.

За да отговори на нуждите и търсенето на българския лекар, фармацевт и пациент, през 2021 г. Боарон започна производство на Шуслерови соли. Солите на Боарон се произвеждат съгласно оригиналната рецепта на д-р Шуслер и в съответствие с Европейската фармакопея.

Верни на себе си обаче, ние, лаборатории Боарон, не се задоволихме с това просто да спазим една традиция на повече от 200 години, а въведохме някои подобрения в 12-те тъканни соли на д-р Шуслер, ръководени от желанието си да доставим на нашите пациенти ефикасни лекарства без риск, които максимално удовлетворяват техните очаквания!

Защо да изберете Шуслеровите соли на Боарон?

НАИСТИНА БЕЗ ГЛУТЕН! Шуслеровите соли на Боарон не съдържат пшенично нишесте като помощно вещество и са подходящи за хора, спазващи безглутенова диета.

ТАБЛЕТКИ В БЛИСТЕРИ Лесно и удобно решение за динамичното ежедневие.

РАЗЛИЧНАТА ТАБЛЕТКА Шуслеровите соли на Боарон са под формата на сублингвални таблетки. Поставени под езика, те мигновено се стапят.

ФРЕНСКО КАЧЕСТВО ОТ БОАРОН Световният лидер в производството на хомеопатични лекарствени продукти!

ПРИЯТЕН ВКУС! Улеснява стриктното спазване на изписания курс на лечение.

ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСЯКА ВЪЗРАСТ!При деца под 1 година таблетката се разтваря в малко вода преди прием.