logo boiron

Произведено във Франция

Строго контролирани производствени процеси за гарантирани ефективност, безопасност и високо качество на продуктите ни.

Сигурността на производство, контролирано във Франция

За да гарантираме ефективност, безопасност и високо качество на нашите продукти, ние избрахме да контролираме изцяло производствените процеси.

Разполагаме със собствен индустриален инструмент, който отговаря на специфичния производствен процес на хомеопатичните лекарства. Нашите гранули, глобули и други хомеопатични медикаменти се произвеждат в:

  • Sainte-Foy-lès-Lyon и Messimy (Rhône),
  • Montévrain (Seine-et-Marne).

Производствените ни звена редовно се одитират от регулаторните органи, опериращи в световен мащаб, като Националната агенция за безопасност на лекарствата и здравните продукти (ANSM) във Франция и Администрацията по храните и лекарствата (FDA) в САЩ.

souche racine ginseng

Гаранция за постоянно качество на суровините 

Ефектът на нашите хомеопатични лекарства се дължи на терапевтичните свойства на вещества от различен произход, влизащи в състава им: растителни, минерални/химични и животински (напр. отрова). За събирането и отглеждането им ние работим с професионални фермери, производители и берачи. Всички култивирани растения, които използваме са без ГМО. Освен това, за да осигурим стриктно проследяване на всяка суровина, въвеждаме спецификации за местата и условията на събиране на реколтата, а партньорите ни, въвлечени в тези процеси се одитират регулярно.

Разнообразие от суровини

  • Laboratoires Boiron

    1020

    разрешени източници в световен мащаб

  • fleur

    51%

    от източниците ни са от растителен произход.

  • Minérale

    29%

    от източниците ни са от минерален и химичен произход

  • animal

    20%

    от източниците ни са от животински произход.

arnica cueillette

СЪБИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА ПРИ ЗАЧИТАНЕ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

В съответствие с добрите практики за събиране на растителни източници, определени от Световната Здравна Oрганизация (СЗО), нашите спецификации налагат :

  • насърчаване на устойчивостта на растителните ресурси
  • оптимизиране на проследимостта на растителните вещества
  • опазване на околната среда и биотопите.

Тези спецификации се прилагат и при отглеждането на видове, които не съществуват в дивата природа, или за видове, които са застрашени поради използваните количества.

Производствени процеси, подлежащи на строг контрол

Веднага след пристигането в нашите обекти, всички суровини се подлагат на строг контрол на качеството. Този органолептичен, ботанически и физико-химичен контрол се извършва от квалифицирани специалисти. Това е гаранция за използване на източници, вода и въздух с абсолютно качество и възможност за проследяване.

По време на производствения процес нашите химически, бактериологични и ботанически лаборатории извършват около 30 000 проверки годишно. За тази цел разчитаме на нашите 120 фармацевти във Франция и на собствените ни лаборатории за анализ.