logo boiron

В обектива: Полените - причинители на алергия

През месец май в Галерия на открито на Столична община, в парка пред НДК, Boiron представи своята изложба, посветена на полените.

Според Световната здравна организация до 2050 година 50% от населението на Земята ще страда от някакъв вид алергия. В наши дни с алергия е всеки четвърти човек.

От пролетта до есента, когато е периодът на интензивен цъфтеж и опрашване, растенията произвеждат семенца, невидими с просто око, които вятърът разпръсква или насекомите разнасят. В резултат на повишаването на зимните температури и намаляване на количеството сняг, през последните 5 години се наблюдава значително по-ранен старт в цъфтежа на първите дървета в сравнение с годините с типична зима. В топло и сухо време полените насищат въздуха в такава концентрация, че предизвикват алергии при чувствителните към тях хора.

В тази връзка Boiron избра темата на изложбата „В обектива: Полените причинители на алергия“, за да привлече вниманието и да запознае жителите и посетителите на столицата с едни от най-честите алергени.

Изложбата показа фотографии на най-разпространените растителни видове в България, които причиняват поленова алергия, техния период на цъфтеж и местата, на които се срещат.

Сенната хрема е най-разпространената сред хората алергична реакция. Редица медицински проучвания показват, че тя се повлиява позитивно при приема на хомеопатични лекарства.

От тази пролет, страдащите от поленова алергия могат да открият в аптечната мрежа най-новия хомеопатичен лекарствен продукт на Boiron – Риналержи Контрол – първият лекарствен продукт за ПРОФИЛАКТИКА и ЛЕЧЕНИЕ  на сезонен алергичен ринит.