logo boiron
Франция

Боарон - една френска компания

Франция е люлката на Лаборатории Боарон. Именно в тази страна, със силни хомеопатични традиции, за 90 години нашата компания се превърна от малка семейна аптека в международна компания, която запази своите ценности през годините.

Сподели

малка семейна аптека

Историята на едно голямо семейно приключение 

От 1932 г. насам братята Жан и Анри Боарон се посвещават на хомеопатията, за да осигурят достъп на лекарите до качествени хомеопатични лекарства. Техният предприемачески дух и научна взискателност им позволяват да развият тази терапия и да я направят известна в целия свят.

Историята продължава с техните деца и по-специално с Кристиан Боарон, който ръководи компанията в продължение на повече от 40 години.

Днес Валери Лоренц-Поансо, която го наследява, преследва решително същата цел: 
хомеопатията да получи мястото, което заслужава в медицината, като се позволи на всеки здравен специалист и пациент да използва хомеопатични лекарства.

OLMES

Днес във Франция

Близо 1 854 души, включително 120 фармацевти, работят ежедневно за разработването и производството на нашите лекарства в 2 производствени обекта.

- Messimy: централен офис и основна производствена единица (Rhône)

- Montrichard (Loir-et-Cher)

- Montévrain (Seine-et-Marne)

След това нашите лекарства се изпращат в около петдесет страни по света, в които са достъпни за медицински специалисти и пациенти.

доктори

Хомеопатията рамо до рамо със здравните специалисти

От самото си създаване ние се стремим да развиваме хомеопатията като част от медицината. За тази цел работим с лекари, фармацевти, акушерки и всички, които са ангажирани в здравеопазването и са все по-любопитни и заинтересовани от предимствата на хомеопатичните лекарства.

Днес във Франция :

- 61% от общопрактикуващите лекари се доверяват на хомеопатични лекарства, а 34% ги предписват ежедневно. (1)

- 78% от акушерките (които имат право да предписват хомеопатични медикаменти от 2011 г.) я предписват редовно, а почти половината от тях я предписват всеки ден. (2)

- Повече от 300 болници предоставят хомеопатични лекарства на своите пациенти.

За да бъдем възможно най-близо до здравните специалисти, сме представени в цялата страна:

- 15 обекта на Боарон обслужват 20 000 френски аптеки и техните пациенти всеки ден.

- Повече от 63 медицински, близо 91 фармацевтични представители и 6 консултанти подпомагат лекари, фармацевти, ветеринари и болници в използването на хомеопатични лекарства.

Боарон - първи избор за лечение във Франция

Във Франция Боарон се явява решение от първи избор за здравето на потребителите (3).

Това признание отразява доверието на здравните специалисти в хомеопатията и нарастващото желание на пациентите да се възползват от ефикасна, щадяща организма терапия. Това доверие е плод на повече от 90 години ангажираност и отдаденост на компанията ни за нуждите на нашите пациенти. Това ни насърчава да продължим започнатия проект, който да осигури на хомеопатията мястото, което тя заслужава в медицината.

(1) Study conducted by IPSOS for Weleda/Lehning/Boiron among 302 liberal general practitioners representative of the surveyed population. Survey conducted between March 4 and 13, 2019.

(2) Study "Liberal midwives and homeopathy" conducted in 2013 by Imago among 212 liberal midwives.

(3) IQVIA TOP 10 – TOP 100 marché OTC strict – Données Pharmatrend | Pharmaone – décembre 2021